Η αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης στο μέλλον, είναι ήδη εδώ.

by Fema Relle
0 comment

Της Χαρούλας Μπιλάλη BSc MMedSc, μοριακής βιολόγου αναπαραγωγής και μικροβιώματος, CEO Ferticeutics & Femarelle® Greece.

Καλή εβδομάδα σε όλη την δυναμική κοινότητα των Femarelle Greece! Ο προηγούμενος μήνας για εμάς ήταν γεμάτος συνέδρια και νέες συνεργασίες, που θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας.

Ας αρχίσουμε λοιπόν με το Παρίσι, όπου πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο “Inaugural MedFem Tech Congress” στο οποίο και συμμετείχα.

Εάν είναι μία πρόταση που θα μπορούσε να περιγράψει το συνέδριο αυτό είναι “Το μέλλον της υγείας σήμερα” – δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Ακόμα πιο συγκλονιστικό το γεγονός ότι ανάμεσα στους επιστήμονες και καθηγητές παγκοσμίου κύρους και τους εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών με καινοτόμα προϊόντα, όπως στην περίπτωση μας, υπήρχαν start ups με εκπληκτικές ιδέες που αλλάζουν ήδη το μέλλον της γυναικείας υγείας με τις εφευρέσεις τους και επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στην γυναικεία υγεία όσο ποτέ γιατί ΝΑΙ, η νέα εποχή που πρέπει να ακούσουμε τις ανάγκες των γυναικών και να προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις στα προβλήματα τους, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είναι εδώ.

Η περιεμμηνόπαυση, η εμμηνόπαυση και η μετεμμηνοπαυσιακή περίοδος βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο πολλών νέων επιτευγμάτων στον τομέα της γυναικολογικής υγείας.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030, οι γυναίκες που θα βρίσκονται στην εμμηνόπαυση θα είναι 13,15 εκατομμύρια, αριθμός που περιλαμβάνει σχεδόν το ήμισυ του συνόλου του γυναικείου πληθυσμού.

Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό ολοένα και περισσότεροι φορείς να στρέφουν την προσοχή τους στις γυναίκες σε αυτή τη φάση της ζωής τους.

Από προηγμένες εξετάσεις γενωμικής ανάλυσης για αποκωδικοποίηση του DNA με σκοπό την ανεύρεση γονιδίων που μπορεί να οδηγήσουν μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση νωρίτερα (πρόωρη εμμηνόπαυση) διαταρράσοντας την αναπαραγωγική της δυναμική, την δημιουργία apps και wearables που θα καταγράφουν λεπτομερώς βιοδείκτες με σκοπό να προλάβουν την εξέλιξη μίας επικίνδυνης νόσου (πχ διαβήτης) μέχρι τεχνολογικά εξελιγμένα software που θα επιτρέπουν στον γιατρό να κάνει μία πιο έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση (πχ καρκίνος του μαστού) και έξυπνα σκευάσματα που προέρχονται από τη φύση αλλά έχουν μελετηθεί και αναπτυχθεί με ότι πιο καινοτόμο έχει να προσφέρει η φαρμακευτική βιοτεχνολογία, το μέλλον είναι γεμάτο από ουσιαστική βοήθεια για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Στο συνέδριο αυτό η περηφάνεια μας ήταν απερίγραπτη. Και αυτό γιατί ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Andrea Genazzani, στα πλαίσια της κεντρικής ομιλίας του με τίτλο “Η επίδραση της εμμηνόπαυσης στην υγεία και την καθημερινότητα των γυναικών: μία ανασκόπηση στους τρόπους θεραπείας” ανέφερε το πόσο σημαντική βοήθεια προσφέρει στις γυναίκες το απολύτα ασφαλές, φυσικό συμπλήρωμα διατροφής Femarelle, με το καινοτόμο δραστικό μόριο DT56a που περιέχει και το οποίο αν και απόλυτα φυσικό δρα σαν SERM ( Selective Estrogen Receptor Modulator, δηλαδή εκλεκτικός τροποποιητής των οιστρογονικών υποδοεχέων ), βοηθώντας στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας και ομαλής λειτουργίας του οργανισμού στην εμμηνόπαυση.

Εφαρμόζοντας τα πιο αυστηρά φαρμακευτικά πρότυπα, η σειρά Femarelle® βασίζεται στο DT56a, μια τυποποιημένη ουσία που προέρχεται από τη σόγια ως ολικό εκχύλισμα χωρίς να περιέχει όμως ισοφλαβόνες (φυτοοιστρογόνα) για τις γυναίκες που δεν επιθυμούν να λάβουν καμία μορφή ορμόνης. Ένα μοναδικό σύμπλοκο από 20 αμινοξέα, που έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα στο σώμα, με σύνδεση του στους υποδοχείς των οιστρογόνων, χωρίς
όμως να αναγνωρίζεται από τον οργανισμό ως οιστρογόνο.

Την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του DT56a αποκλειστικότητας των Femarelle, μπορείτε να την δείτε στις σχετικές διαφάνειες στην παρουσίαση του καθηγητή Andrea Genazzani στις φωτογραφίες παρακάτω.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού όμως θα έρθουμε ακόμα πιο κοντά σας και με άλλες δραστηριότητες. Γιατί αυτό που καταλάβαμε στο συνέδριο πάνω από όλα είναι η ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία τόσο σε επίπεδο κοινότητας όσο και σε πιο προσωπικό εξατομικευμένο επίπεδο. Όταν στην Ferticeutics, την εταιρεία που στην Ελλάδα εκπροσωπεί μεταξύ άλλων και τα Femarelle, λέμε πως είμαστε πολλά περισσότερα από μόνο τα προϊόντα μας, το εννοούμε.

Η ανάγκη μίας γυναίκας στην εμμηνόπαυση να ακούσει, να ενημερωθεί σωστά, αλλά και να μιλήσει και να μοιραστεί. Όταν όλες μαζί καταφέρουμε να σπάσουμε το ταμπού της εμμηνόπαυσης, όταν μπορέσουμε να μιλάμε ανοιχτά για αυτό και να βρίσκουμε την απαραίτητη υποστήριξη στην εργασία, στην οικογένεια αλλά και την κοινωνία στο σύνολο της, τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως ΝΑΙ, καταφέραμε να αλλάξουμε τον κόσμο ουσιαστικά προς το καλύτερο.

Συνδεθείτε μαζί μας. Μιλήστε μας. Σας ακούμε πραγματικά.

Χαρούλα Μπιλάλη

You may also like

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της δικής σας εμπειρίας όταν τον επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Όροι & Προϋποθέσεις