Είμαι έτοιμη για την εμμηνόπαυση και το φωνάζω δυνατά, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.

by Fema Relle
0 comment

Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμιας Ημέρα Εμμηνόπαυσης στις 18 Οκτωβρίου, στα Femarelle® Greece εγκαινιάζουμε μια νέα ενδυναμωτική καμπάνια για τις γυναίκες που εισέρχονται ή βρίσκονται στην εμμηνόπαυση με το σύνθημα “Είμαι έτοιμη για την εμμηνόπαυση”.

Μέσω αυτής της καμπάνιας θέλουμε να συμβάλλουμε ενεργά στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας σεβασμού, αξιοπρέπειας και κατανόησης για όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, να καταρρίψουμε ταμπού και προκαταλήψεις, και το κυριότερο, να απομακρύνουμε τις ανησυχίες και τους φόβους που συχνά χαρακτηρίζουν την απαιτητική αυτή φάση στη ζωή μιας γυναίκας.

Γιατί τόσες πολλές γυναίκες φοβούνται την εμμηνόπαυση

Αν και η εμμηνόπαυση είμαι μία απόλυτα φυσιολογική κατάσταση, πολλές γυναίκες βιώνουν έντονα αρνητικά συναισθήματα, ακόμα και φόβο, στη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, λόγω του πλήθους των σωματικών, συναισθηματικών και ψυχολογικών αλλαγών που μπορεί να επιφέρει.

Η έναρξη της εμμηνόπαυσης συμβαίνει συνήθως μεταξύ των 45 και 55 ετών και σηματοδοτεί το τέλος της φυσικής αναπαραγωγικής ικανότητας μιας γυναίκας. Αυτή η μετάβαση συχνά περιλαμβάνει συμπτώματα όπως εξάψεις, εναλλαγές της διάθεσης, αύξηση του σωματικού βάρους, μειωμένη λίμπιντο και διαταραχές του ύπνου, τα οποία μπορεί να είναι από απλά δυσάρεστα μέχρι και οδυνηρά.

Η είσοδος στην εμμηνόπαυση μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει αλλαγές στην αυτογνωσία μιας γυναίκας και στην αντίληψή της για τη γήρανση, οδηγώντας σε ανησυχίες σχετικά με τα κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς και την αυτοεκτίμηση.

Επιπλέον, τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, όπως αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης και καρδιακών παθήσεων.

Ο φόβος του αγνώστου και το στίγμα που δυστυχώς περιβάλλει ακόμα την εμμηνόπαυση μπορεί να συμβάλλουν περαιτέρω στην ανησυχία μιας γυναίκας σχετικά με αυτό το φυσικό στάδιο της ζωής.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, μία στις 10 γυναίκες έχει παραιτηθεί από τη δουλειά της λόγω έντονων εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, για την αντιμετώπιση των οποίων δεν βρίσκει καμία υποστήριξη στο χώρο εργασίας της .

Η ανάγκη για ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να είναι έτοιμες να εισέλθουν στην εμμηνόπαυση με αυτοπεποίθηση.

Σκεφτείτε πως όταν μιλάμε για εμμηνόπαυση, αναφερόμαστε σε ένα φυσιολογικό στάδιο ζωής που επηρεάζει το 50% του πληθυσμού. Είναι δύσκολο λοιπόν να αποδεχτούμε ότι ακόμα και στις μέρες μας οι περισσότερες μελέτες δείχνουν πως οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση δεν έχουν καμία ουσιαστική υποστήριξη στη διάθεσή τους.

Έτοιμη για την εμμηνόπαυση με αυτοπεποίθηση, χάρη στα Femarelle®

Στα Femarelle®, πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δύναμη, και όταν πρόκειται για την εμμηνόπαυση, αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι μια φάση της ζωής που πολλές γυναίκες φοβούνται, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η εκπαίδευση, η έμπρακτη υποστήριξη και οι ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με την εμμηνόπαυση είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τις γυναίκες να εισέλθουν σε αυτή τη φάση χωρίς φόβο, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Από σήμερα λοιπόν νιώστε πιο δυνατές και έτοιμες για την εμμηνόπαυση, μέσα από:

    1. Την Ακαδημία Εμμηνόπαυσης – Femarelle® Menopause Academy: Ένα πρωτότυπο “ψηφιακό σχολείο” ενδυνάμωσης για την εμμηνόπαυση, με πληθώρα πληροφοριών και εργαλείων για να κατανοήσετε τι σημαίνει εμμηνόπαυση, να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά δυσάρεστα συμπτώματα όπως οι εξάψεις και οι διαταραχές ύπνου και να πάρετε τον έλεγχο της υγείας και της ευεξίας σας στα χέρια σας.

    1. Τη Λέσχη Εμμηνόπαυσης – Femarelle® Menopause Club: Γίνετε μέλος του Femarelle® Club, μια υποστηρικτική κοινότητα γυναικών στην εμμηνόπαυση όπου μπορούμε να εμπνεύσουμε και να εμψυχώσουμε η μία την άλλη, κάνοντας το φόβο της εμμηνόπαυσης πιο εύκολο να ξεπεραστεί.

Η εμμηνόπαυση είναι μία απόλυτα φυσιολογική κατάσταση. Μιλήστε ανοιχτά και πείτε δυνατά “Είμαι έτοιμη για την εμμηνόπαυση” (#IAmReadyForMenopause, #eimai_etoimi για την εμμηνόπαυση). 

Ας εμπνεύσουμε και άλλες γυναίκες να βιώσουν αυτή τη μοναδική περίοδο στη ζωή τους με αυτοπεποίθηση. Αυτοπεποίθηση που πηγάζει από τη γνώση και την έμπρακτη υποστήριξη.

You may also like

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της δικής σας εμπειρίας όταν τον επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Όροι & Προϋποθέσεις