Αυτοϊκανοποίηση στην εμμηνόπαυση, στην Covid-19 εποχή | Πράξη λογική και όχι ένοχη απόλαυση

by Fema Relle
0 comment

Ο Covid-19 είναι ένας πολύ σοβαρός ιός που προκαλεί αναπνευστική ασθένεια, η οποία μπορεί να κυμανθεί από ήπια κρυολογήματα έως σοβαρά νοσήματα. Ο ιός εξαπλώνεται κυρίως μέσω του βήχα, του φτερνίσματος ή της άμεσης επαφής με ένα άτομο που έχει προσβληθεί ή με επιφάνειες που έχουν αγγίξει πρόσφατα άτομα που έχουν μολυνθεί. Έτσι, όλοι οι πολίτες του κόσμου καλούνται τους τελευταίους μήνες να κρατήσουν φυσική απόσταση, για να σταματήσουν την εξάπλωσή του.

Αυτή η φυσική απόσταση περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων με τα οποία ο καθένας έρχεται σε στενή επαφή, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό αλλά και στην αποτροπή της διάδοσης του ιού σε άλλους. Αυτές οι φυσικές και κοινωνικές αποστάσεις ισχύουν και για τη σεξουαλική δραστηριότητα. Η στενή επαφή κατά τη σεξουαλική επαφή μπορεί να εγκυμονεί κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19.

Υπάρχει τρόπος να εξακολουθήσουμε να απολαμβάνουμε το σεξ και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε ότι μένουμε ασφαλείς από τον ιό και την πανδημία;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι ναι, με τον ασφαλέστερο σεξουαλικό σύντροφο που είναι πάντα ο εαυτός μας. Και αυτό ισχύει είτε έχουμε σύντροφο είτε όχι. Με την αυτοϊκανοποίηση δεν εξαπλώνεται ο covid-19, ειδικά εάν έχει προηγηθεί επιμελής πλύση των χεριών ή οποιουδήποτε σεξουαλικού βοηθήματος με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το σεξ. Ο αυνανισμός σε ένα ιδιωτικό και οικείο περιβάλλον μπορεί επίσης να είναι μια καλή πηγή άνεσης σε αυτήν την περίοδο άγχους.

Αυτοικανοποίηση στην εμμηνόπαυση – Single sex = Safe sex

Το single σεξ είναι η καλύτερη επιλογή για ευχαρίστηση και στην καραντίνα, ειδικά εάν κάποιος ζει μόνος ή για εμμηνοπαυσιακή γυναίκα που έχει να διαχειριστεί τα συμπτώματα ενώ παράλληλα διαθέτει έξτρα φόβο λόγω υποκείμενων νοσημάτων. Δεδομένου ότι η καραντίνα είναι από μόνη της δύσκολη, οι συνθήκες αν κάποιος την περνάει μόνος του είναι ακόμη χειρότερες.

Για τα single άτομα, τα οποία μπορεί να έχουν περάσει χρόνο ψάχνοντας για σύντροφο πριν από την πανδημία, η καραντίνα δεν πρέπει να συνεπάγεται απαραίτητα και έλλειψη σεξουαλικής ευχαρίστησης: Θα είναι απλώς διαφορετική, και σίγουρα θα περιλαμβάνει περισσότερο αυνανισμό. Άλλωστε, προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του Covid-19 αλλά και να μην διακοπεί η απόλαυση του σεξ, οι επιλογές είναι ουσιαστικά είτε ο αυνανισμός είτε το σεξ με κάποιον που βρίσκεται στο ίδιο σπίτι. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που κάποιος μένει μόνος; Περιορίζεται στην πρώτη εναλλακτική.

Η άνοδος σε πωλήσεις ερωτικών βοηθημάτων 

Μάλιστα, στην Αμερική υπήρξε κατά την περίοδο του lockdown αύξηση της τάξης 30% και 100% των πωλήσεων σεξουαλικών παιχνιδιών, σύμφωνα με αναφορές από τους Los Angeles Times. Η Searah Deysach, ιδιοκτήτρια του Early to Bed, ενός γυναικείου σεξουαλικού καταστήματος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η επιχείρησή της «έχει δει σίγουρα μια αύξηση στην αγορά παιχνιδιών αυνανισμού» από τη στιγμή που έγινε δυνατή η κατ’ οίκον  παράδοση της παραγγελίας.

Λογικά συμπεράσματα για την αυτοικανοποίηση στην εμμηνόπαυση

Δεδομένου ότι πολλές γυναίκες μπορεί να μην συγκατοικούσαν με τον σύντροφό τους, να ήταν single ή για οποιονδήποτε λόγο να περνούν μόνες τους την καραντίνα, ο αυνανισμός είναι η ιδανική λύση για τη διατήρηση της σεξουαλικής τους ζωής. Άλλωστε, με τη σεξουαλική ικανοποίηση μειώνονται τα επίπεδα του στρες και επέρχεται ανακούφιση από το άγχος που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών. Έτσι, πολλές γυναίκες αναζητούν δημιουργικούς τρόπους για να κάνουν το single sex λίγο πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον.

Κατά τη διάρκεια αυτής της καραντίνας, ο αυνανισμός θεωρείται για πολλούς η μοναδική επιλογή, σύμφωνα με τους σεξουαλικούς θεραπευτές. Θα πρέπει να γιορτάζεται περισσότερο, ότι είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να εκφράσεις τη σεξουαλικότητά σου και να είναι κάτι που θα το κρατήσεις μόνο για σένα, είναι κάτι καλό και υγιές και συμβάλλει στην ευτυχία.

Πέραν του ότι μειώνει τα συναισθήματα μοναξιάς και ανεκπλήρωτης λίμπιντο, βοηθά στη γενική σεξουαλική ευεξία, ανακουφίζοντας από το άγχος, αλλά ακόμη και την πλήξη, που μπορεί να αυξηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της καραντίνας. Έτσι, η αυτό-απομόνωση και οι κοινωνικές αποστάσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν την τέλεια ευκαιρία ώστε να έρθουν και πάλι οι γυναίκες σε επαφή με το σώμα τους.

Τον Μάρτιο του 2020, το New York City Health Department δημοσίευσε τον επίσημο οδηγό του για ασφαλέστερες σεξουαλικές πρακτικές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. «Όλοι οι Νεοϋορκέζοι πρέπει να μείνουν στο σπίτι και να ελαχιστοποιήσουν την επαφή με άλλους για να μειώσουν την εξάπλωση του Covid-19», ξεκίνησε το σημείωμα, προτού περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ο ιός θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαπλωθεί μέσω του σεξ, τονίζοντας τις καλύτερες μορφές προστασίας.

Παρόλο που δεν βλέπουμε συχνά να θίγονται τέτοια ζητήματα σε κυβερνητικές ανακοινώσεις, οι συνθήκες που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες. Είναι υπέροχο να βλέπουμε έναν οδηγό που να κοινοποιεί τις ειλικρινείς πραγματικότητες και τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά όταν πρόκειται για το σεξ κατά την κοινωνική αποστασιοποίηση και την αυτο-απομόνωση.

Ένα από τα μεγαλύτερα μηνύματα του οδηγού;

Ότι ο καθένας είναι ο ασφαλέστερος σεξουαλικός σύντροφος του εαυτού του. Ο αυνανισμός δεν θα εξαπλώσει τον Covid-19, ειδικά αν πλένουμε τα χέρια μας (και τυχόν σεξουαλικά παιχνίδια) με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το σεξ.

Στο δια ταύτα 

Όλοι τρελαινόμαστε λίγο στο σπίτι και ο αυνανισμός μπορεί να είναι μια μεγάλη απόδραση ψυχικά και σωματικά. Οι οργασμοί είναι μια ισχυρή απελευθέρωση – και το να βλέπεις να ενθαρρύνεται αυτή τη μορφή ευχαρίστησης είναι υπέροχο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ασφαλής επαφή με το σώμα μας, είτε με ερωτικά βοηθήματα είτε χωρίς, θα είναι πάντα μια ισχυρή μορφή αυτο-φροντίδας.

You may also like

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της δικής σας εμπειρίας όταν τον επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Όροι & Προϋποθέσεις