Τέλος στα ενοχλητικά συμπτώματα | Οι 5 σημαντικότερες βιταμίνες για την εμμηνόπαυση και το “μυστικό” συστατικό

by Fema Relle
0 comment

Η εμμηνόπαυση επέρχεται όταν σταματά- για τουλάχιστον 12 μήνες- η εμμηνόρροια στις γυναίκες και κατά μέσο όρο σε ηλικία είναι τα 51 έτη. Το διάστημα που προηγείται από την εμμηνόπαυση, ονομάζεται περιεμμηνόπαυση και κατά τη διάρκειά του οι γυναίκες παράγουν όλο και λιγότερα οιστρογόνα. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται συχνά καθώς οι γυναίκες μεταβαίνουν από την περιεμμηνόπαυση στην εμμηνόπαυση είναι οι εξάψεις, η κολπική ξηρότητα, η αϋπνία, οι νυχτερινές εφιδρώσεις, οι απότομες εναλλαγές στη διάθεση, οι αλλαγές στη λίμπιντο και τη σεξουαλική όρεξη και η αύξηση βάρους.

Τα προαναφερθέντα συμπτώματα σε μερικές γυναίκες είναι λιγότερο και σε μερικές περισσότερο έντονα. Καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα μειώνονται, αυξάνεται ο κίνδυνος για καταστάσεις όπως η ακράτεια, η οστεοπόρωση και οι καρδιακές παθήσεις.

Ακολουθούν 5 βασικές βιταμίνες που βοηθούν τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση να βιώσουν όσο το δυνατόν πιο ελαφριά τα συμπτώματά της αλλά και ένα συστατικό το οποίο αποτελεί “κλειδί” ως πρπς την ανακούφιση των συμπτωμάτων. 

Βιταμίνη Α

Πρόκειται για μια ομάδα ενώσεων που ονομάζονται ρετινοειδή. Η προσχηματισμένη βιταμίνη Α, επίσης γνωστή ως ρετινόλη, αποθηκεύεται στο ήπαρ και μπορεί κανείς να την προσλάβει καταναλώνοντας ζωικά προϊόντα και ενισχυμένα τρόφιμα με συμπληρώματα βιταμίνης Α. Ακόμη, μπορεί κανείς να την προσλάβει και από τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε β-καροτένιο, το οποίο εν συνεχεία μετατρέπεται από το σώμα σε βιταμίνη Α.

Αν και η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για υγιή οστά, η λήψη της κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι ακόμη αμφιλεγόμενη. Ο λόγος είναι ότι έχει συνδεθεί με κατάγματα ισχίου σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, με μερικούς ειδικούς να αναρωτιούνται κατά πόσο τελικά η βιταμίνη Α είναι ωφέλιμη για τα οστά, ενώ και τα αποτελέσματα μεταγενέστερων ερευνών να μην είναι σαφή.

Ωστόσο, η βιταμίνη Α που λαμβάνεται από β-καροτένιο δεν φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο κατάγματος των οστών και μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας τους μετά την εμμηνόπαυση. Σημαντικό για μια γυναίκα που παίρνει συμπληρώματα βιταμίνης Α, είναι να μην υπερβαίνει την ημερήσια συνιστώμενη τιμή.

Βιταμίνη Β-12

Η βιταμίνη Β-12 είναι υδατοδιαλυτή και συναντάται σε πολλά τρόφιμα. Είναι απαραίτητη για:

Υγιή οστά

Παραγωγή DNA

Δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων

Νευρολογική λειτουργία

Με την πάροδο του χρόνου, ο οργανισμός χάνει μέρος της ικανότητάς του να απορροφά τη βιταμίνη Β-12 και ως εκ τούτου ο κίνδυνος ανεπάρκειας βιταμίνης Β-12 αυξάνεται. Στα συμπτώματα της ανεπάρκειας, που είναι ασαφή, περιλαμβάνεται η κόπωση, η δυσκοιλιότητα, η αδυναμία, η σύγχυση, η άνοια, η απώλεια όρεξης, η κατάθλιψη, το μούδιασμα, το τσούξιμο στα χέρια και τα πόδια, προβλήματα ισορροπίας, και στα μεταγενέστερα στάδιά της μπορεί να προκαλέσει αναιμία. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης Β-12 είναι 2,4 μικρογραμμάρια ημερησίως για τις γυναίκες ηλικίας 14 ετών και άνω. Για την κάλυψη αυτής της ποσότητας κατά και μετά την εμμηνόπαυση, μπορεί κανείς να λάβει ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β-12 και να τρώει κατάλληλα ενισχυμένα τρόφιμα.

Βιταμίνη D

Έπειτα από την έκθεσή του στο ηλιακό φως, το σώμα συνθέτει βιταμίνη D. Η έλλειψή της δύναται να αυξήσει τον κίνδυνο καταγμάτων των οστών, πόνου στα οστά και οστεομαλακίας (μαλάκυνση των οστών).

Μεγαλύτερο κίνδυνο έλλειψης βιταμίνης D διατρέχουν οι ηλικιωμένες γυναίκες, ειδικά εκείνες που περνούν πολλές ώρες στο σπίτι ή δεν εκτίθενται στο ηλιακό φως. Οι γυναίκες ηλικίας 19 έως 50 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν 15 mcg βιταμίνης D καθημερινά και οι γυναίκες άνω των 50 ετών, 20 mcg.

Παρόλο που η δόση αυτή μπορεί να καλυφθεί με μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D, ενδέχεται να χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση του οργανισμού με ένα ανάλογο συμπλήρωμα. Έτσι, μια γυναίκα μπορεί να εξασφαλίσει ότι λαμβάνει καθημερινά την απαραίτητη ποσότητα.

Βιταμίνη D περιέχεται στα λιπαρά ψάρια, τους κρόκους, το συκώτι βοείου κρέατος και το τυρί.

Βιταμίνη Β-6

Η βιταμίνη Β-6 (πυριδοξίνη) συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης. Πρόκειται για μια χημική ουσία που είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση εγκεφαλικών σημάτων και τα επίπεδά της μειώνονται καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν. Τα ασταθή επίπεδα σεροτονίνης ενδέχεται να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στις εναλλαγές της διάθεσης και στην κατάθλιψη, φαινόμενα πολύ συνηθισμένα στην εμμηνόπαυση.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης Β-6 είναι 100 χιλιοστόγραμμα (mg) για τις γυναίκες ηλικίας 19 ετών και άνω. Ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β-6 κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση συμβάλλει στην πρόληψη των συμπτωμάτων που προκαλούν τα πεσμένα επίπεδα σεροτονίνης, όπως η κατάθλιψη.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην καταπολέμηση των κυτταρικών ελεύθερων ριζών και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα και να αυξήσει τον κίνδυνο για κατάθλιψη, καρδιακές παθήσεις και αύξηση βάρους- όλες παθήσεις ιδιαίτερα κοινές την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Σύμφωνα με έρευνες, η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην αντιμετώπιση του άγχους και τη μείωση του οξειδωτικού στρες, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο κατάθλιψης. Ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Ε και μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη Ε μπορούν συνδυαστικά να βοηθήσουν μια γυναίκα κατά και μετά την εμμηνόπαυση, να φτάσει τη συνιστώμενη δόση που είναι τα 15 mg ημερησίως.

Τρόφιμα όπως το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο, τα φουντούκια, τα οστρακοειδή, το σπανάκι και οι ηλιόσποροι είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε.

Ο ρόλος του DT56a

Το DT56a αποτελεί ένα μικρό θησαυρό για την φυσική διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Είναι ένα φυσικό συστατικό, προερχόμενο από τη σόγια, χωρίς όμως να προκαλεί καμία αρνητική επίπτωση στο ορμονικό σας προφίλ.

Δεδομένου ότι η έναρξη της εμμηνόπαυσης είναι αποτέλεσμα της μείωσης των επιπέδων των οιστρογόνων, η ενίσχυση με κάποιον άλλον τρόπο του οργανισμού με αυτά, θα μπορούσε να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, μέχρι διάφορες ψυχολογικές λειτουργίες, τα οιστρογόνα επηρεάζουν πολλούς παράγοντες στο σώμα. Το συστατικό DT56a δρα με τρόπο ανάλογο των οιστρογόνων, μιμούμενο κατά κάποιον τρόπο τα αποτελέσματά τους. Έτσι, είναι ένας σημαντικός σύμμαχος κάθε γυναίκας για την καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Όταν φθάνει στα κύτταρα του σώματος, το DT56a τα ωθεί να ενεργήσουν όπως θα έκαναν αν ήταν φυσιολογικά τα επίπεδα των οιστρογόνων.

Το Femarelle® Recharge, όπως και όλη η σειρά Femarelle®, είναι τα μοναδικά συμπληρώματα που διαθέτουν τη μοναδική σύνθεση που περιέχει το αποκλειστικό παράγωγο σόγιας (DT56a). Το Femarelle® Recharge πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν από εκχύλισμα μη γενετικά τροποποιημένης σόγιας, λιναρόσπορο καθώς και βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στην ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας, τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, την φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ομαλή ψυχολογική λειτουργία και την φυσιολογική ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Ανακαλύψτε σήμερα κιόλας το Femarelle® που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Το “μυστικό” που μοιράζονται εκατομμύρια γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προτεινόμενο από τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικολόγων και άλλους κορυφαίους επιστήμονες, παγκοσμίως.

You may also like

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της δικής σας εμπειρίας όταν τον επισκέπτεστε. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies. Αποδοχή Περισσότερα

Όροι & Προϋποθέσεις